Geosentrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ning ngèlmu astronomi bola, geosentrik ya iku carané dhéwé niteni lan ngerteni posisi benda-benda langit karo Bumi dadi intiné.

Amarga jarak obyek-obyek langit iku gedhé banget manawa dibandingaké karo gedhené Bumi, mula nalika diposisikaké ning bola langit seringané kudu dingerteni manawa masalah iki ora pada kaya kekarepané posisi wong kang niteni sing ana ning bumi, nanging Bumi iku kang dadi pusaté. Akehé tata koordinat langit iku tata koordinaté geosentrik. Babagan iki digunakaké supaya olih gampangané baé. Istilah geosentrik sok uga sok ngrujuk maring "téyori geosentrik", ya iku model alam semesta kang néng kono iku, Bumi dadi pusaté.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • William M. Smart, penyunting: Robin M. Green, Textbook on Spherical Astronomy, 1977, Cambridge University Press, ISBN 0-521-29180-1.