Gambar kontur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar kontur dening Egon Schiele.

Gambar kontur yaiku teknik nggambar sing digunakake ing bidang seni ing endi seniman nggambar garis-garis sing ngasilake gambar kang intine minangka garis besar; tembung Prancis contour sing artine, "garis njaba".[1] Tujuan nggambar kontur yaiku kanggo negesake massa lan volume subjek tinimbang detil; fokuse yaiku babagan mbatesi subyek lan dudu rincian cilik. Nanging, amarga kontur bisa menehi perspektif telung dimensi, dawa lan jembaré uga kekandelan lan ambane iku penting; ora kabeh kontur ana ing garis besar subjek.[2] Teknik iki diwujudake kanthi macem-macem gaya lan dipraktikake sajrone pengembangan gambar lan pembelajaran.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.etymonline.com/index.php?term=contour
  2. Sutherland, Jane. 1997. "Gesture drawings." American Artist (VNU eMedia, Inc.) 61, no. 656: 11. Academic Search Complete, EBSCOhost . Retrieved 9 February 2010.