Menyang kontèn

Fulad-zereh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Fulad-zereh (basa Persia: فولادزره Fulâd-zereh) tegese " duwe klambi saka wesi," yaiku jeneng dhemit sungu gedhe ing crita Persia kanti irah-irahan "Amir Arsalan". Dheweke nggawe ngumbara ing awang-awang kanggo nggoleki lan nyulik bocah wadon ayu, lan nggawa dheweke menyang papane.

Ing awal uripe, dheweke dadi kepala jenderal raja peri, Malek Khazen, sing mrentah ing wilayah Zahrgiah.

Ibune Fulad-zereh, penyihir sing kuat dhewe, nggunakake pesona kanggo nggawe awake Fulad-zereh kebal karo kabeh gaman kajaba serangan pedhang Shamshir-e Zomorrodnegar. Nanging, ing pungkasan crita, kalorone Fulad-zereh lan ibune tiwas dening Dewa Roh Zoroastrian, Milad.

Pustaka[besut | besut sumber]

  • Mohammad-Ali Naqib-al-Mamalek, Amir Arsalan-e Rumi, ed. M. J. Mahjub, Tehran, 1340 sh./1961
  • German translation: R. Gelpke as Amir Arsalan: Liebe und Abenteuer des Amir Arsalan, Zurich, 1965

Rujukan[besut | besut sumber]