Filem serial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Filem seri yaiku filem sing critane berseri (beruntun),[1] masing-masing filem ngandung bagean-bagean saka crita sing luwih amba. Kadhang-kadhang sampun saka awal dikerjake minangka multi-filem misale serial Three Colours, namung ing akeh kasus, kasuksesan saka film sing pertami yang bakal menehi inspirasi kanggo filem sing bakal digawe sawise. Sekuel sing ngadek dhewe relatif umum, namung ora tansah cukup sukses kanggo nggawe lanjutane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Setiawan, Ebta. "Arti kata film - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.kemdikbud.go.id. Dibukak ing 5 Agustus 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)