Menyang kontèn

Farewell My Concubine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Farewell My Concubine (basa Jawa: Aku pamit selirku) iku filem drama 1993 saka Cina, kang disutradarani Chein Kaige. Filem iki salah siji karyané ili Générasi 5 kang wigati dhéwé. Filem Aku pamit selirku nggawé iliné dadi kondhang ing jabaning Cina. Padha karo filem Génerasi 5 liyané, kaya ta To Live lan The Blue Kite, filem Aku pamit selirku ngrembug bab temahaning obah-obahan pulitik ing madyaning abad 20 ing Cina marang sawongan, kulawarga, lan bebrayan agung. Mligi, filem Aku pamit selirku nyaritakaké bab paraga lanang loro saka opérah Béijing lan wong wadon kang lumebu ing antarané.

Filem Aku pamit selirku diadhaptasi saka novèl anggitan Lilian Lee. Aktor-aktor kang dolan ing filemé kaya ta Leslie Cheung, Zhang Fengyi, lan Gong Li. Aku pamit selirku olèh pangaji Palm d'Or ing féstival filem ana ing Cannes dhèk 1993.