Menyang kontèn

Evan Dimas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Evan Dimas
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Evan Dimas Dharmono
Tanggal lair 13 Maret 1995
Papan kelairan Surabaya,Indonesia
Dhuwur 1,64 m
Posisi bermain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Persija Jakarta
Nomer 6
Karir Junior
2005 - 2007 SSB Sasana Bhakti
2007 - 2010 SSB Mitra Surabaya
2010 - 2013 Persebaya Junior
Karir senior
Tahun Tim Tampil (Gol)
2014 - 2017 Bhayangkara 58 9
2018 Selangor FA 20 2
2019 Barito Putera 20 2
2020- Persija Jakarta 5 2
Tim Nasional
2013 - 2014 Indonesia U-19 30 20
2015 - Indonesia U-23 12 5
2014 - Indonesia 9 1

Evan Dimas Darmono[1] (lair ing Surabaya, 13 Maret 1995; umur 25 taun) yaiku pemain sepak bola profesional ing Indonesia sing main dadi gelandang tengah. Evan Dimas sukses nggawa Kejuaraan Remaja U-19 AFF 2013 kanggo menang Kejuaraan Pemuda AFF U-19 2013 kanthi ngalahake Vietnam ing partai paling dhuwur.

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Ing 2013, dheweke ditimbali tim nasional U-19 kanggo melu ing Kejuaraan Pemuda AFF U-19 taun 2013. Evan dipilih dadi kapten tim ngganti Gavin Kwan Adsit sing diadili ing klub CFR Cluj. Ing kejuaraan iki, Evan dadi pencetak gol paling dhuwur kanggo Indonesia kanthi 5 gol lan nggawe tim nasional menang Piala AFF kaping pisanan. Rong minggu mengko, timnas U-19 kompetisi ing Kualifikasi Kejuaraan AFC U-19. 2014. Ing pamilihan klompok nglawan Korea Selatan (12 Oktober 2013), Evan nyetak hat-trick sing ndadekake Indonesia lolos kaping 16[2]. Nanging, tim nasional ing Kejuaraan AFC U-19 2014 ora bisa lolos saka panggung grup lan mula gagal mara ing Piala Dunia FIFA U-20 2015.

Sawise tampil apik karo timnas U-19, pelatih Tim Senior Nasional Indonesia, Alfred Riedl, lumebu jeneng Evan Dimas dadi dhaptar regu sementara kanggo kompetisi Piala Suzuki AFF 2014[3]. Debut lan target main ing timnas senior yaiku nglawan Timor Leste, nanging pertandingan iki ora dianggep penting karo FIFA[4].

Ing wiwitan taun 2016, Evan Dimas ngalami latihan ing RCD Espanyol B ing Spanyol suwene 4 wulan. Sawise bali saka latihan, Evan rumangsa kepengin nggawa Tim Sepak Bola Nasional Indonesia[5] dadi mulya, ditambah momentum kembaline dheweke teka sawise Menteri Pemuda lan Olahraga Imam Nahrawi ngangkat suspensi PSSI[6].

Bhayangkara Surabaya Utd[besut | besut sumber]

2016

Sepulang dari Spanyol, ia kembali ke klubnya yakni Bhayangkara F.C. di ISC A 2016. Evan membuat debut musimnya saat melawan Sriwijaya FC pada pekan keempat. Pada laga keduanya melawan Pusamania Borneo F.C., ia mencetak gol yang membuat pertandingan berakhir imbang 1-1.

Tim Nasional[besut | besut sumber]

Tim nasional Indonesia
Tahun Penampilan Gol
2014 1 1
2016 8 0
Total 9 1
Gol Internasional[besut | besut sumber]
Evan Dimas: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Lawan Skor Hasil Laga
1 28 November 2014 Stadion Hàng Đẫy, Hanoi, Vietnam Laos 1-0 5-1 Piala Suzuki AFF 2014

Penghargaan[besut | besut sumber]

Prestasi klub[besut | besut sumber]

Bhayangkara FC[besut | besut sumber]

Prestasi Internasional[besut | besut sumber]

Indonesia U-17

  • Juara Turnamen HKFA: 2012

Indonesia U-19

Indonesia U-23

Prestasi Individu[sunting |[besut | besut sumber]

  • Pemain muda Terbaik Indonesia Soccer Championship A 2016
  • Kesebelasan Terbaik Indonesia Soccer Championship A 2016
  • Pemain Terbaik Indonesia 2017 versi Goal.com

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Evan Dimas".
  2. "Setelah Mengalahkan Korsel Dan Memastikan Diri Lolos Ke Myenmar".
  3. "Evan Dimas Berhasil Masuk Ke Timnas Indonesia DI Piala AFF 2014".
  4. "Pertandingan Timnas Indonesia Menghadapi Timor Leste".
  5. "Bola Indonesia".
  6. "Pulang Dari Spanyol, Evan Dimas Membawa Timnas Berjaya". Diarsip saka sing asli ing 2016-09-20.