Escalope

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Escalope
Escalopes farcies (3396677212).jpg
Escalopes farcies
  Médhia: Escalope

Escalope yaiku potongan daging tanpa tulang sing wis diencerke nggunakake mallet [1] [2] utawa pin rolling utawa diantemi nganggo piso, utawa mung butterflied . [3] Malet ngilangi serat ing daging, dadi luwih lembut. Nanging daging sing luwih tipis luwih cepet masak kanthi luwih akeh kelembapan. Daging banjur dilapis lan digoreng. [4]Istilah eskalope uga ditrapake kanggo kentang sing wis diiris tipis. Kentang sing disiapake kanthi cara iki asring diarani "scallops"

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Charles G. Sinclair (1998). International Dictionary of Food and Cooking. Chicago, Illinois, USA: Fitzroy Dearborn Publishers. p. 190. ISBN 1-57958-057-2. Dibukak ing 27 August 2012.
  2. "Escalope - Kitchen Dictionary - Food.com". Recipezaar.com. 2014-03-24. Dibukak ing 2014-08-27.
  3. "Escalope". Probertencyclopaedia.com. Diarsip saka sing asli ing 2012-04-02. Dibukak ing 2014-08-27.
  4. "Escalope - definition". oxforddictionaries.com. Dibukak ing 2015-11-26.