Emil Dardak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Emil Dardak lair ning Jakarta, 20 Mei 1984 saka pasangan Hermanto Dardak lan Sri Widayati[1]. Bapake Emil tau njabat dadi Wakil Menteri Pekerjaan Umum periode tahun 2010-2014. lan mbahane Emil, H. Mochamad Dardak salah sijine kyai Nahdlatul Ulama (NU).Emil nerusne pendidikan ning luar negri taun 200,Emil ngentukake gelar diploma ne bar lulus saka pendidikane ning Melbourne Institute of Business and Technology. Emil uga ngelanjutkna pendidikane ning Universitas New South Wales, Australia.  Uga nglanjutna progam S2 lan S3 ning di Ritsumeikan Asia Pacific University, Jepang. Dheweke nduweni gelar doktor wektu umur 22 taun. Emil sempet makaryo dadi World Bank officer ning Jakarta lan Media Analysis Consultant di Ogilvy. dheweke ngolehke puncak karier e wektu di dapuk dadi Chief Business Development and Communication-Executive Vice President di PT Penjaminan Infrastruktur Indonesia (Persero)

Kauripan[besut | besut sumber]

Emil Elestianto Dardak utawa kerep di celuk Emil Dardak ya iku salah sawijining wong eksekutif enom sing khasil menang Pilkada Bupati Trenggalek, Jawa Timur,  karo wakil e sing jenengeMochamad Nur Arifin kanggo periode 2016-2021. Emil Dardak dadi Bupati Trenggalek.Lan cara kerjane uwis ketok.Emil nyoba maju dadi calon Wakil Gubernur Jawa Timur. Wektu tahun 2013, Emil rabi karo aktris ayu Arumi Bachsin ning omah Maroko, dalanTasikmalaya, Menteng, Jakarta Pusat.Lan resepsine dianakna ning Balai Kartini pada 1 September 2013. dheweke uwis di wenehi 2 anak jenenge Lakeisha Ariestia Dardak lan Alqeinan Mahsyirputro Dardak.

Awal Karier politik e Emil tahun 2015.Dheweke bareng Mochamad Nur Arifin ndaftarno dadi calon Bupati lan Wakil Bupati Trenggalek ning KPUD Kabupaten Trenggalek. Emil Dardak lan Mocamad Nur Arifin siap nduweni keprigelan karo calon laine ning Pilkada serentak 2015 sing bakal di anakna tanggal 9 Desember 2015

Emil Dardak lan Muhammad Nur Arifin langsung diusung karo koalisi 7 partai politik antarane saka Partai Demokrat, Partai Amanat Nasional, Partai Golkar, Partai Gerakan Indonesia Raya, Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan, Partai Hati Nurani Rakyat, dan Partai Persatuan Pembangunan. Langkah pawitane jebul kasil berhasil. Emil lan pasangane menang ngolehake totale 292.248 suara utawa kira-kira 76,28 persen. Kemenangan Emil ndorong awake dadi kader PDI Perjuangan.wektu dadi bupati Trenggalek, Emil didapuk dadi calon wakil Gubernur Jawa Timur dipasangnakaro Khofifah Indar Parawansa sing bakal maju Pilgub 2018.- Emil Dardak dadi bahan omongansosok amega Bupati Trenggalek mutusna ndampingi Khofifah Indar Parawansa maju ning Pilkada Jatim 2018. Keputusan ini gawe partai PDI Perjuanggan gela amerga partai banteng iki wis nyalonke Saefullah Yusuf dan Abdullah. Nanging Emil wis nglaporna ning petinggi PDI Perjuangan.Dheweke tetep karo pilihane kanggo mbangun daerah ora kudu saka sak partai.Saiki dheweke di dukung karo Partai Golkar dan Demokrat. (AC/DN) (Photo: ANTARA/RM)

Nanging ning tengah kepemimpinane ana alangane,Priya kelairan 33 taun iku digadang-gadang maju kontestasi sing luwih duwur, yakuwi Pemilihan Gubernur Jawa Timur[2]. PDIP dadi partai penyokong mewanti-wanti supaya Emil mematuhi manut perintahe Megawati Soekarnoputri supaya ora nyalonke dheweke dewe."Tak jamin mas Emil Dardak ora maju ning Pilkada Jatim lanjute saka partai liya," ujare Ketua DPD PDI Perjuangan Jawa Timur Kusnadi di Surabaya, Jumat, 20 Oktober 2017. kaya-kaya ngremehno omongane Ketua Ketua Umum, Emil Dardak trus mlaku . dheweke akhire mutusna tetepmaju Pilkada Jatim karo Khofifah Indar Parawansa.ersama Khofifah Indar Parawansa.lan ning Pilkada Jatim, pasangan Khofifah-Emil unggul dalam perolehan suara dengan 10.465.218 suara (53,55 persen) sing diusung koalisi Partai Demokrat, Golkar, Hanura, PPP, PAN, dan Nasdem.

Semangat lan langsung tancep gas, kuwi pawelinge Jokowi kanggo Khofifah lan Emil Dardak dadi nomer siji ningJatim sing anyar.

"Kanggo Ibu Khofifah Indar Parawansa uga kanggo Pak Emil Dardak. Pesenku mau mung siji , cepet, tancep gas, makaryo," welinge pak Presiden.

Ndungu , Emil lan Khofifah langsung tancep gas karo program 99 dina makaryo karo telung program prioritas.

Program pisanan yakuwi One Pesantren One Product (OPOP), yakuwi program pemberdayaan kaum santri ning pesantren supayane siap saingan ning era Revolusi Industri 4.0. Tahap wiwitan, ana 10 pesantren bakal dadi conto pesantren.

"kanggo 99 dina makaryo, awake dhewe optimalkan disik 10 pilot project," ujare juru omonge Emil dan Khofifah, KH Zahrul Azhar Asad

Program prioritas lanjute soal peningkatan infrastruktur ning wilayah Madura kanggo menehi pemerataan akses.

Karir[besut | besut sumber]

  • D3, Melbourne Institute of Business and Technology, Australia
  • S1, Universitas New South Wales, Australia
  • S2-S3, Ritsumeikan Asia Pacific University, Jepang
    KARIER
  • World Bank Officer
  • Media Analysis Consultant di Ogilvy
  • Chief Business Development and Communication-Executive Vice President di PT Penjaminan Infrastruktur Indonesia
  • Bupati Trenggalek (2016-2021)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU- (2017-11-23). "Profil Emil Dardak - VIVA". www.viva.co.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-19. 
  2. Liputan6.com (2017-11-22). "Potret Emil Dardak Dulu dan Sekarang". liputan6.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-20.