Ellis Paul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paul nampilaké lagu "Home" nggunakaké piano ing Ogunquit, Maine, ing nagara dhèwèké tuwuh. (5 Agustus taun 2006)

Ellis Paul (Paul Plissey; lair ing tanggal 14 Januari taun 1965) dhèwèké iku penyanyi lan panganggit lagu lan musisi folklor. Lair ana ing Aroostook County, Maine, Paul minangka tokoh kunci saka diyasané sekolah panganggit lagu Boston, gaya folk-pop terpelajar, provokatif lan urbanely romantis sing mbantu mbangkitaké folklor tekan kawentar ing taun 1990-an.[1] Lagu musik pop sing dhèwèké gawé wis metu ing filem-filem lan tèlèvisi, minangka jembatani longkangan antara lagu folklor modèrn lan tradhisi populis Woody Guthrie lan Pete Seeger.[2]

Tuwuh ing kutha cilik ing Maine, Paul mlebu Boston College kanthi pikolèh beasiswa kanggo dhèwèké sinau Basa Inggris. Cedera atletik sing ora mari-mari sasuwéné taun kapisan ngubah perjalanan karir profesionalé Paul.[3] Paul njupuk gitar kanggo ngisi waktu kosongé, lan dhèwèké yèn main gitar lan nulis lagu iku apa sing dhèwèké golèki tekan saiki. Sawisé lulus kuliah, dhèwèké miwiti karier ana ing bengi open mic ing tlatah Boston nalika nggarap sekolah anak-anak ing tengah kutha. Paul munggah kamisuwurané ing omah kopi Boston, gegandhèngan karo menangi kompetisi panganggit lagu saka Boston Acoustic Underground lan national exposure ana ing kompilasi Windham Hill Records. kombinasi iku ngewènèhi dhèwèké pitaya supaya mundur saka kerjaané saben dina lan ngembangake karir dadi musisi sing profèsional.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alarik, Scott.
  2. EllisPaul.com.
  3. Gewertz, Daniel.
  4. Wood, Arthur.