El Chichón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

El Chichon inggih punika salah satunggaling gunung api aktif ingkang papanipun manggen wonten ing Chiapas sisih kilen-kidul. Letusan gunung punika namung kedadosan kaping setunggal wonten ing wulan Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel kaldera ingkang wiyaripun 1 kilometer ingkang dipunkebaki kaliyan toya. Letusan gunung punika saged mejahi 2000 toyang ingkang manggen wonten ing sacelakipun gunung kasebat. Wonten ing taun 2000, temperatur danau mindak panas.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=El_Chichón&oldid=943144"