El Chichón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

El Chichon inggih punika salah satunggaling gunung api aktif ingkang papanipun manggèn wonten ing Chiapas sisih kilèn-kidul. Letusan gunung punika namung kadadosan kaping satunggal wonten ing wulan Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel kaldera ingkang wiyaripun 1 kilomèter ingkang dipunkebaki kaliyan toya. Letusan gunung punika saged mejahi 2000 toyang ingkang manggèn wonten ing sacelakipun gunung kasebat. Wonten ing taun 2000, temperatur tlaga mindak panas.