El Chichón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

El Chichon inggih punika salah satunggaling gunung api aktif ingkang papanipun manggèn wonten ing Chiapas sisih kilèn-kidul. Letusan gunung punika namung kadadosan kaping satunggal wonten ing wulan Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel kaldera ingkang wiyaripun 1 kilomèter ingkang dipunkebaki kaliyan toya. Letusan gunung punika saged mejahi 2000 toyang ingkang manggèn wonten ing sacelakipun gunung wau. Wonten ing taun 2000, temperatur tlaga mindak panas.