Ékonomi Biru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ekonomi Biru)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ékonomi Biru utawa ékonomi biru ya iku prosès ing pundhi sakabèhé bahan baku lan prosès produksi asalé saka alam lan mèlu cara alam kerja. Model ékonomi ing mangsa bakal njupuk menyang akun kaluwihan lan inovasi strategi déning Dipuntedahaken kaanan alam. Konsep ''Blue Economi'' iki dikembangaké kanggo maringi sauran saka tantangan sistem ékonomi ing donya sing kathah dadi exploitatif lan bakal ngrusak kanggo lingkungan: sanèsipun sampah, karusakan lingkungan disebabake eksploitasi ngluwihi kapasitas daya dukung saka alam. Inti saka Blue Economi ya iku ''Sustainable Development'' sing duwé semboyan ''Blue Sky - Blue Ocean'' supados ékonomi awoh, rakyat makmur, nanging langit lan segara tansah lestari.

Pranala njaba[besut | besut sumber]