Ecgfrith

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ecgfrith
King of Mercia
PanjenenganJuly 796 - December 796
LeluhurOffa
PanerusCoenwulf
HouseIclingas

Ecgfrith yaiku raja ing Mercia saka 29 Juli nganti Desember 796. Panjenenganipun punika putra saking Offa, salah satunggiling raja ingkang paling ageng ing Mercia, lan Cynethryth[1]Ing taun 787, Ecgfrith minangka raja ingkang suci, ingkang dipunpéntasaken kanthi setunggal ratu saking Inggris, ingkang dipunrencanakaken dening Offa minangka imigrasi saking putra Charlemagne dening Paus taun 781.[1][2]Sekitar 789, Offa misale jek duwe maksud supaya Ecgfrith nikah karo putrane raja Frankish, Charlemagne, Bertha, nanging Charlemagne ora seneng karo panjaluk kasebut lan proposal kasebut ora dilanjutake. [3]

Ecgfrith digantèkaké déning sadulur sing adoh, Coenwulf, amarga amarga Offa wis nyusun strategi sing luwih cedhak kanggo ngilangi pesaing sing dénpiko. Miturut surat kontemporer saka Alcuin of York, sawijining deacon Inggris lan sarjana sing nglampahi dasawarsa ing pengadilan Charlemagne minangka salah sawijining penasihat utama.:[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Ann Williams (1991). "Ecgfrith king of Mercia". In Ann Williams, Alfred P. Smyth, D. P. Kirby. A Biographical Dictionary of Dark Age Britain. Seaby. ISBN 1 85264 047-2. 
  2. Kelly, S. E. (2007). "Offa (d. 796), king of the Mercians". Oxford Dictionary of National Biography. Oxford University Press. doi:10.1093/ref:odnb/52312. Dijupuk 22 July 2012.  (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  3. Stenton, Anglo-Saxon England, p. 220.
  4. Lapidge, "Alcuin of York", in Lapidge et al., "Encyclopaedia of Anglo-Saxon England", p. 24.


Gelar kabangsawanan liyané
Kang sadurungé
Offa
King of Mercia
796
Kang sawisé
Coenwulf