Dwilingga salin swara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dwilingga salin swara inggih punika pengulanganipun morfem asal kaliyan owah-owahan fonem. sapérangan nyebut minangka kata ulang penuh dengan owah-owahan bunyi (Poedjosoedarmo,1981:35). golongan punika gadhah frekwensi inggil wonten ing basa jawa, tuladhanipun:

  • Bola-bali
  • Wiwa-wiri
  • Mongan-Mangan
  • Klera-kleru