Dongfèng (rudhal)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
jarak tempuh peluru kendhali mèdium lan antar benua (2007). Cathetan: Cina bisa nargètaké serangan nuklir saindhenging tlatah sadonya, Kalebu benua Amèrikah. Sistem anyar, kaya ta DF-31, DF-31A, lan JL-2, bakal mènèhi Cina kemampuan ing pertahanan nuklir.

Dongfeng (Hanzi Sederhana: 东风; Hanzi Tradisional: 東風; arti harfiah "East Wind") iku peluru kendhali sèri pertengahan lan antar benua kang dilakokno Républik Rakyat Cina. Biasane, tembung Dongfeng iku disingkat dadi ''DF'', dadi Dongfeng 9 iku katulis DF-9.

Sajarah[besut | besut sumber]

sawisé tandha asta perjanjian kekoncoan karo Sino-Soviet,Aliansi lan mutual Assintance ing 1950, Negara Rusiah mbantu pangembanging militèr Cina kanti latihan, dokumèntasi tèhnik, manufacturing peralatan, lan lisensi-kanggo produksi senjata Soviet. ing babagan peluru kendhali, Rusiah ntranfer R-1 (SS-1), R-2 (SS-2)[1], and R-11F ing Cina.[2] pluru balistik Chinese pisanan dhedhasar rancangan Rusiah. Wiwit iku, Cina wis nggawè akèh kemajuan ing tèknologi peluru kendhali lan rokèt. The space-launch vehicle Long March (rocket family) iku dhedhasar Dong Feng missile.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. R-2 / SS-2 SIBLING GlobalSecurity.org
  2. DF-1 GlobalSecurity.org