Dobrada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dobradinha

Dobrada (ing Portugal) utawa dobradinha (ing Brasil) minangka sajian tradisional Portugis lan brasil digawe saka lapisan weteng putih rata sapi kanthi rempah-rempah karo paprika, pasta tomat, bawang, bawang putih, cengkeh lan tempel mrica abang. Biasane dihiasi bawang ijo lan mint. Nambah wortel sing wis diiris lan kacang butter uga penting. Sega putih asring disajikake ing sandhing panganan iki, apamaneh ing kutha Porto . [1] Asalé saka Lor Portugal, ing ngendi iku diarani dobrada utawa tripas. Mula, pedunung sisih lor diarani tripeiros kanggo panganan leluhure. Iki minangka panganan tradisional ing masakan Portugis lan Brasil.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-12-01. Dibukak ing 2012-11-29.CS1 dandani: archived copy as title (link)