Disgrafia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Disgrafia ya iku gangguan nalika nulis, utamané nalika nulis nganggo tangan. Tembung disgrafia sasalé aka basa Yunani ya iku dys sing ateges ganggunan lan graphia sing tegesé nulis nganggo tangan. Sing kalebu gangguan iki kayata ganggunan koding ortografi lan pangaturan driji.[1] Pawongan sing nandhang disgrafia iki ana ganggunan motorik alus sajroning nulis.

Pratandha[besut | besut sumber]

Panandhang disgrafia bisa dideleng saka tulisané nalika nulis kayata:

  • Wujuding aksara ora ajeg
  • Panganggonan aksara kapital lan cilik isih kacampur bawur
  • Ukuraning aksara ora trep
  • Tulisan asring miring lan lusuh utawa lungset
  • Ora trep ing garis buku
  • Ora cepet anggoné nyalin tulisan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Musfiroh, Tadkiroatun (2017). Psikolinguistik Edukasional. Sleman: Tiara Wacana. k. 238. ISBN 978-979-1262-65-1.