Dina Ibu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Foto ibu-ibu sing lagi ngandut.

Dina Ibu minangka dina pengeling-eling utawa perayaan peran ibu ing kulawarga, kalorone kanggo bojone, anak, lan lingkungan sosiale. Pengetan lan pahargyan biasane ditindakake kanthi mbebasake ibu saka tugas rumah tangga sing dianggep dadi tugas padinane, kayata masak, ngrawat bocah, lan prekara rumah tangga liyane. Ing Indonesia, Dina Ibu dirayakake tanggal 22 Desember lan ditunjuk minangka perayaan nasional.

Nalika ing Amerika lan luwih saka 75 negara liyane, kayata Australia, Kanada, Jerman, Italia, Jepang, Walanda, Malaysia, Singapura, Taiwan, lan Hong Kong, Dina Ibu (ing basa Inggris) dirayakake dina Minggu minggu kapindho. ing wulan Mei Ing sawetara negara Eropa lan Timur Tengah, Dina Wanita Internasional dirayakake saben 8 Maret.