Diané Bell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Diané Bell ya iku ahli antropologi wanita saka Melbourne, Ostrali, lair 11 Juni 1943[1]. Bell naté sekolah ing TPTC Frankston Teacher’s College taun 1991 lan sarjana (BA) ing Universitas Monash taun 1975[1][2]. Sabanjuré, Bell olèh gelar Ph.D. ing Australian National University (1981). Bell wis nglakoni panlitian lapangan (field work) ing Ostrali tengah (1976-1980), Ostralia lor, Amérikah Sarékat (1993-1994), Mèksiko (1994), lan Ostrali kidul (1996-1998)[1]. Karya-karya tulisan antropologis Bell kang wis diterbitké kayadéné Law: The Old and the New (1980), (1983) Daughters of the Dreaming, Generations: Grandmothers, Mothers and Daughters (1987), lan Ngarrindjeri Wurruwarrin: A World That Is, Was, and Will Be (1998)[1][2]. Bell dadi pelopor ètnograf fèminis ing Australia. Dhèwèké uga dadi panulis kang aktif banget lan sawiji wong intelék. Bell karenan ngawat-ngawati lan nliti ngenani bab wong Aborigin Ostrali[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 62–63. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Bell, Diane (1943 - )". The Encyclopedia of Women & Leadership in Twentieth-Century Australia. Dijupuk 2017-11-23.