Der amerikanische Freund

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Der amerikanische Freund (Inggris The American Friend , 'Kanca Amérika') iku sawijining filem Jerman Kulon-Prancis wetonan taun 1977. Filem kadurjanan ing genre neo noir iki kang mbesut Wim Wenders lan dhedhasar romané Patricia Highsmith asesirah Ripley's Game (1974).

Film iki dibintangi déning Dennis Hopper minangka Tom Ripley lan Bruno Ganz minangka Jonathan Zimmermann minangka tukang nggawé lis pigura kang dijebak dadi juru rajapati déning Ripley.