Der Untergang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Der Untergang (ing basa Inggris diwèhi asesirah Downfall) iku sawijining filem historis utawa sajarah besutané Oliver Hirschbiegel saka taun 2004. Filem iki nuduhaké kadadéan-kadadéan ing bungker Adolf Hitler. Filem iki ing taun 200d olèh nominasi Oscar minangka filem ngamanca kang apik dhéwé.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Filem iki mligi dhedhasar karya sajarawan Joachim Fest, kang wis mbabar babad slirané Adolf Hitler lan mémoar sektretaris pribadiné Traudl Junge kang umuré nalika mèlu Hitler 25 taun. Buku loro iki dibabar ing taun 2002.