Dale Earnhardt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dale Earnhardt, 2000

Ralph Dale Earnhardt, Sr. (lair ing Kannapolis, North Carolina, 29 April 1951 - tilar donya ing Daytona Beach, Florida, 18 Februari 2001 nalika yuswa 49 taun[1]) yaiku balap mobil profesional lan pamilik tim balap saka Amerika Serikat. Dheweke balapan ing balapan mobil NASCAR Seri Piala antara musim 1975 nganti 2001. Sajrone wektu kasebut, dheweke menang 76 balapan Seri Piala, kalebu menang Daytona 500 ing taun 1998. Dheweke uga menang Piala Seri kaping pitu, yaiku ing musim 1980, 1986, 1987, 1990, 1991, 1993 lan 1994. Kanthi judhul total iki, Earnhardt padha karo rekor Richard Petty lan banjur dicocogake maneh karo Jimmie Johnson minangka salah siji saka telung pembalap NASCAR sing bisa menang Piala Seri kaping pitu. Gaya nyopir sing agresif lan asring nyuda mungsuh-mungsuhé nalika ditekan, entuk julukan "Intimidator", "Ironhead" lan "The Man in Black". Earnhardt dikenal minangka salah sawijining pembalap paling apik ing acara NASCAR lan uga dadi salah sawijining pembalap mobil legendaris ing sejarah olahraga motor roda papat umume.[2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Brinster, Dick (February 19, 2001). "Dale Earnhardt dies in crash on final lap of Daytona 500". Associated Press. Dibukak ing September 19, 2010.
  2. "Ranking the 20 greatest NASCAR drivers of all time". Fox Sports. Dibukak ing May 7, 2016.
  3. "Greatest Race Car Drivers of All Time". Diarsip saka sing asli ing April 9, 2017. Dibukak ing April 8, 2017.

Link eksternal[besut | besut sumber]