Dadici

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Dadici (Devanagari: दधीचि ; AITS:Dadhīci), ugi asring dipun sebat Dadyanca. Wonten salebeting mitologi Hindu, Dadici punika minangka asma resi. Panjenenganipun anggadhahi garwa, ingkang asma Lopamudra. Resi Dadici punika anggadhahi kasekten ingkang saged damel lawan ajrih. Amargi kasekten punika, para dewa nimpen gegamanipun wonten ing asramanipun Resi Dadici. Para dewa pesen menawi para dewa bakal mendhet gaman punika nalika badhe dipunginakaken. Saksampunipun nyimpen gegaman, para dewa kondur malih wonten suwarga.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dadici&oldid=996585"