Dadici

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dadici (Devanagari: दधीचि ; AITS:Dadhīci), ugi asring dipunsebat Dadyanca. Wonten salebeting mitologi Hindhu, Dadici punika minangka asma resi. Panjenenganipun gadhah garwa, ingkang asma Lopamudra. Resi Dadici punika gadhah kasekten ingkang saged damel lawan ajrih. Amargi kasekten punika, para déwa nimpen gegamanipun wonten ing asramanipun Resi Dadici. Para déwa pesen manawi para déwa bakal mendhet gaman punika nalika badhé dipun-ginakaken. Saksampunipun nyimpen gegaman, para déwa kondur malih wonten suwarga.