DF-5

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dongfeng 5[Wǔ] (Tionghoa: 東風-5, literally "East Wind 5") or DF-5 iku telung tahapan ICBM. DF-5 dawané 32,6 mèter lan diamèter 3,35 mèter. Duwèni bobot 183,000 kilo gram lan jarak tempuh kira-kira 12,000 tekan 15,000 kilomèter. DF-5 mabur kapisan taun 1971 lan digunakaké tekan 10 taun sawisé. salah sijiné watesan pluru kendhali ya iku mbutuhaké wektu antarané 30 lan 60 menit kanggo ngisi bahan bakar. DF-5 iku bakalé arep diganti déning DF-41.[1] watara 2015,varian sing paling anyar DF-5B force pitados intuk upgrade MIRV, miturut  Business Insider karo DF-5B: "China duwé kemampuan kanggo ngirim pluru nuklir saindenging bumi (sakjabané Amèrikah kidul,paling ora)".[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

DF-5 iku didesain nalika jaman pemimpin Tu Shou'e [屠守锷] ana ing China Academy of Launch Technology (CALT); Li Xu'e) [李绪鄂] sing njabat minangka dadi ketua deputi desainer. Pluru kendhali iki diprodhuksi ing China's Factory 211 (Capital Astronautics Co. [首都航天机械公司], uga kawentar kanthi jeneng the Capital Machine Shop [首都机械厂]).

Delok uga[besut | besut sumber]

  • China and weapons of mass destruction (utawa Cina lan senjata panyirna masal

Rujukan[besut | besut sumber]