Cordon bleu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cordon bleu
Cordon-bleu-2.jpg
A schnitzel cordon bleu, as served in Switzerland
Panggonan asalSwitzerland
Woworan pokokVeal or chicken breast, cheese, ham, bread crumbs
Buku masakan: Cordon bleu  Médhia: Cordon bleu

Cordon bleu utawa schnitzel cordon bleu minangka olahan daging sing diwungkus keju (utawa isi keju), banjur roti lan digoreng utawa digoreng. Veal utawa daging babi Cordon Bleu digawe saka veal utawa daging babi kabungkus lancip lan mbungkus sawijining irisan Ham lan irisan saka keju, breaded, lan banjur telusur goreng utawa panggang .

Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep;

refs tanpa jeneng kudu ana isiné Kanggo pitik cordon bleu pitik susu digunakake dudu pedhet. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Ham cordon bleu yaiku ham karo bahan jamur lan keju. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Jeneng[besut | besut sumber]

Istilah Prancis cordon bleu dipertal dadi "pita biru". Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Miturut Larousse Gastronomique cordon bleu "wiwitane pita biru jembar sing dienggo dening anggota ksatria sing paling dhuwur, L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit, sing ditindakake dening Henri III Prancis ing taun 1578. Kanthi tambahan, istilah kasebut wis ditrapake kanggo panganan sing disiapake ing standar sing dhuwur banget lan para juru masak sing luar biasa. Analogi kasebut ora dingerteni amarga ana kemiripan tali sing dienggo para ksatria lan pita (umume biru) apron juru masak. " [1] [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Larousse
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng FoodTimeline