Cody Miller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cody Miller (lair ing tanggal 9 Januari taun 1992) ya iku juru nglangi saka Amérikah Sarékat, Dhèwèké ahli ing kompetisi nglangi breaststroke. Miller menangi medali perunggu ing kompetisi Olympic Games 2016 ing lomba nglangi Breaststroke lanang 100m lan nggawé Amérika kacatet ing kompetisi iku.[1]

Miller dadi peringkat ka-2 ing kompetisi US Olympic Swimming Trials 2016, dhèwèké ana ing saburiné Kevin Cordes.[2] Dhèwèké menangaké cacahé telung medali ing kompetisi utama internasional, emas, pérak, lan perunggu, pepak Course dawa lan cendhak World Championships.

Karir[besut | besut sumber]

Miller dadi misuwur ing donya amarga kejuaraan nglangi 2014 Short Course World Championships ing Doha, Qatar, dhèwèké nampa medali loro, medali pérak ing men's 4×100 m medley relay (3:21.49) lan perunggu ing 4×50 m medley relay (cathetan wektu Amérika ya iku 1:31.83).[3][4]

Nalika ing kejuaraan 2015 World Aquatics Championships ing Kazan, Rusia, Miller ngintukaké medali emas kang pisanan minangka pérangan saka tim Amérika ing 4×100 m medley relay. Nglangi kanthi breaststroke leg, Miller nyatetaké waktu 59.23 detik ing babak penyisihan kanggo nempataké Amérika ing peringkat dhuwur ing final kanthi cathetan waktu 3:31.06.[5][6] Miller uga mèlu ing lomba 100 m breaststroke, nanging gagal mlebu ing final, finis ing posisi ka-9 kanthi cathetan waktu 59.86 detik.[7]

Miller nampa medal emas ing kejuaraan 2016 Rio Olympic Games kanggo pérangan lomba 4 x 100 IM relay, dhèwèké nampa breaststroke leg.

Rujukan[besut | besut sumber]