Cithakan:Gapura:Amerika Lor/Tokoh pilihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison (18471931), kuwi penemu teknik lan ahli sains saka Amérika Sarékat kang misuwur lan prodhuktif banget.

Prodhuksiné akèh ang di-patèn-aké, ana kurang luwih 1.000 panemon (penemuan). Antara liya: bohlam, fonograf, mikrofon lan kinetoskop.