Chistopher Crockerel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Cristopher Crockerel

Cristopher Crockerel ya iku penemu kendharaan kang bantalan udhara.[1] Kendharaan iki awujud kapal laut lan bisa mlaku ana ing udhara.[1] Kapal iki disurung déning baling-baling kang ana ing dhuwur lan nggunakake mesin ACV (air-chusion vehicle).[1] Mesin iki dirancang kanggo oprasi.[1] Bantalan udhara ing kapal iki ana ing sentimeter dhuwure permukaan lemah lan banyu.[1] Bantal udharane dilengkapi pirang-pirang kipas kang duwéni tenaga gedhe lan muter ing poros vertikal kang diarahake ana ing ngisore laut.[1] Mesin ACV bisa nyandak kecepatan 100 knot mill laut.[1] Kapal iki uga bisa diopraseake ing dhuwur pasisir, daratan, lan perairan dangkal.[1] Nalika pengujian, kapal iki bisa mluncur kanthi kecepatan kurang luwih 185 km/jam mung kanthi nggunakake separo tenaga ACVne wae.[1] Kendharaan iki ditemokake déning Cristopher Cockerel.[1] Christopher lair taun 1910 ing Inggris.[1] Dheweke nyiptakake hovercraff taun 1955.[1] Nalika iku, Christopher nyoba mikirake kepiye carane nggunakake semburan udhara ing ngisor laut kanthi kuwat kanggo ngangkat motor boat ing dhuwur banyu, supaya bisa obah.[1] Pungkasane, Christoper kasil anggone mujudake pamikiran iku.[1] Dheweke banjur kanda marang Kerajaan Inggis ngenani panemone mau.[2] Wong kerajaan kandha manawa panemon iki wigati banget.[2] pamaréntah Inggis banjur menehi wewenang marang Christopher supaya gawé hovercraff kanthi ukuran kang gedhe.[2] Sawise hovercaff dadi, banjur digunakake taun 1969.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 75]
  2. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 76]