Chistopher Crockerel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cristopher Crockerel

Cristopher Crockerel ya iku penemu kendharaan kang bantalan udara.[1] Kendharaan iki awujud kapal laut lan bisa mlaku ana ing udara.[1] Kapal iki disurung déning baling-baling kang ana ing dhuwur lan nggunakake mesin ACV (air-chusion vehicle).[1] Mesin iki dirancang kanggo oprasi.[1] Bantalan udara ing kapal iki ana ing sentimeter dhuwure lumah lemah lan banyu.[1] Bantal udarane dilengkapi pirang-pirang kipas kang duwé tenaga gedhé lan muter ing poros vertikal kang diarahake ana ing ngisore laut.[1] Mesin ACV bisa nyandak kecepatan 100 knot mill laut.[1] Kapal iki uga bisa diopraseake ing dhuwur pasisir, daratan, lan perairan dangkal.[1] Nalika pengujian, kapal iki bisa mluncur kanthi kecepatan kurang luwih 185 km/jam mung kanthi nggunakake separo tenaga ACVne baé.[1] Kendharaan iki tinemu déning Cristopher Cockerel.[1] Christopher lair taun 1910 ing Inggris.[1] Dhèwèké nyipta hovercraff taun 1955.[1] Nalika iku, Christopher nyoba mikirake kepiye carane nggunakake semburan udara ing ngisor laut kanthi kuwat kanggo ngangkat motor boat ing dhuwur banyu, supaya bisa obah.[1] Pungkasane, Christoper kasil anggoné minangka pamikiran iku.[1] Dhèwèké banjur kanda marang Karajan Inggis ngenani panemone mau.[2] Wong karajan kandha manawa panemon iki wigati banget.[2] pamaréntah Inggis banjur mènèhi wewenang marang Christopher supaya gawé hovercraff kanthi ukuran kang gedhé.[2] Sawisé hovercaff dadi, banjur digunakaké taun 1969.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 75]
  2. ^ a b c d [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 76]