Cawet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cawet ing maneka warna
Rupa-rupa modhel cawet

Cawet utawa Celana jero minangka jinis jeroan sing utamane dianggo para wanita. Cawet bisa pas utawa longgar. Cawet digawe saka kolor saka karet, bageyan selangkangan kanggo nutupi tempek (biasane dilapisi bahan nyerep banyu kayata katun), lan sepasang bolongan sikil sing asring digawe saka elastis (kayadene kolor). Macem-macem bahan digunakake, nanging biasane dipilih supaya bisa napas lan ora lembab.

Cawet digawe saka macem-macem bahan, kalebu katun, renda, lateks, kulit, lycra, nilon, PVC, poliester, rawhide, satin, lan sutra. Cawet biasane kasusun saka rong lembar (ngarep lan mburi) sing digandheng karo lapisan ing selangkangan lan sisih; gusset tambahan asring ditambahi ing bageyan selangkangan, kanthi pinggul lan bukaan sikil digawe saka elastis.