Carol J. Greenhouse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Carol J. Greenhouse ya iku ahli antropologi wanita saka Connecticut, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1950[1]. Carol naté sinau ing pawiyatan luhur Radcliffe College lan olèh gelar AB ing taun 1971. Sabanjuré ana ing Harvard University, olih gelar Ph.D. ing taun 1976[1][2][3]. Panlitian lapangan antropologis kang linakoni déning Carol ya iku ana ing Altanta, Georgia, Amérikah Sarékat ing taun 1973 lan 1980. Uga dhèwèké nglakoni kajian pustakalan arsip ing perpustakaan-perpustakaan awit taun 1983 nganti 2002. Karya-karya antropologis kang sinerat déning Carol ya iku antarané Praying for Justice: Faith, Order, and Community in an American Town (1986), Law and Community in Three American Towns, bareng karo Yngvesson, Barbara,lan David Engel (1994), A Moments Notice: Time Politics across Cultures (1996), lan Democracy and Ethnography: Constructing Identities in Multi-cultural Liberal States, minangka èditor bareng karo Roshanak Kheshti ing taun 1998[1][3][4]. Carol iki duwé pisumbangan ing antropologi sosial[2]. Dhèwèké uga naté dadi prèsidhèn ana ing Law and Society Association, Association for Political and Legal Anthropology, lan wis naté olèh jabatan ing werna-werna organisasi profésional antropologi lan sosiolegal[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 291. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Carol J. Greenhouse | Program in Law and Public Affairs | Princeton University". lapa.princeton.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14. 
  3. a b "Carol J. Greenhouse | Anthropology@Princeton". anthropology.princeton.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14. 
  4. "The Paradox of Relevance | Carol J. Greenhouse". www.upenn.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-14.