Candhi Sumber Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Candhi Sumber Agung mapan ana ing tlatah katong lahar Kali Putih, nganti ambruk, candhi iku amarga gempuran lahar kang saka Kali Putih, yèn sak wayah-wayah isa ngremukaké menèh candhi sing madhep ngétan kuwi. Candhi Sumber Agung ditemokaké taun 1983 déning tim survéi Balai Arkeologi Yogyakarta, lan ékskavasi wanci taun 1984, kasil nemokaké lara wangunan.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)