Candhi Sela Tumpuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Sela Tumpuk mapan ana ing Puncak Gunung Bathok, ngadek ing dhuwur lemah ambané 9x9m, lan digawé saka watu andésit. Bentuk bangunan candhi wis ora karuan kaya tumpukan runtuhan kang kasusun rapi, nanging dudu kalebu bentuk asliné. Ananging, masyarakat ing sekitare ngènèi julukan Cndhi Sèla Tumpuk. Candhi iki kagawé saka watu andésit, dawané 5 m, ambané 4 m, lan dhuwuré 75 cm. Ing tengah Candhi Sèla Tumpuk ana bangunan kang padha karo miniatur candhi kang bentuké kothak kang nduwèni ukuran 120 cm x 120 cm.