Candhi Pamotan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Candhi Pamotan kang ana ing Désa Bringin, Pamotan, Porong, Sidaarja, Jawa Wétan. Candhi kang duwé loro bangunan kang jaraké kira-kira 50 mèter. Amarga jaraké sing cedhek, mula loro bangunan kuwi diwènehi jeneng Candhi Pamotan kapisan lan Candhi Pamotan kapindho. Candhi Pamotan kapisan diteliti karo J.L.A Brandes ing taun 1903, sawisé ing taun 1923 N.J. Krom, uga mbahas candhi kasebut.

Loro candhi kuwi digawé saka bata. Candhi Pamotan kapisan wujudé isih luwih apik tinimbang Candhi Pamotan kapindho. Saiki isih ana turahan candhi kang bisa diarani wutuh, lan liyane wis ambruk. Candhi kang mesthi kena udan, gawé saya rusak. Candhi Pamotan kapisan wujudé kothak dawa kang dawané 4,84 m, ambané 4,78 m, lan dhuwuré 1,6 m. Rusaké Candhi Pamotan kapindho wis parah. Katon kaya tumpukan bata kang ora duweni wujud kang cetha. Candhi Pamotan kapindho kang wujud kothak dawa kang dawané 4,75 m, ambané 4,30 m, lan dhuwuré 1m.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)