Cakrawyuha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten ing epik Mahabharata, Cakrawyuha (Sanskerta: Chakravyuha पद्मव्यूह; utawi Chakravyuha (चक्रव्यूह) punika salah satunggaling wujud formasi wadyabala wonten ing peperangan utawi formasi militèr. Kadosta namanipun Cakra gadhah pangertosan roda utawa bunderan, lingkaran, formasi punika kasusun saking éwon prajurit ingkang damel bunderan ageng ingkang kandel. Formasi punika sisah dipuntembus.