Burong Tujoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Burong Tujoh ing kapitadosan wong ing Aceh ya iku salah siji jinising dhemit, makhluk kang ora nyata kang ora katon lan seneng ganggu bocah cilik utawa wanita kang saweg ngandhut. Wong-wong sing kelebonan dhemit burong tujoh bakal katon medeni, ya iku matane korban katon metoto, bukak amba lan ndeleng dhuwur waé. Koban sing kelebonan burong tujoh bakal katon kelaran lan nganti wes ora eling. Korban kelebonan biasane ditambani déning pawang kanthi cara diwacakne mantra, biasane sawisé ditambani korban banjur eling lan kondisi kang mboko sithik apik[1].

Footnotes[besut | besut sumber]

  1. http://melayuonline.com/ind/encyclopedia/detail/328/burong-tujoh