Bunga Jeruk Permata Pekerti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bunga Jeruk Permata Pekerti utawa BJ (Solo, miyos1972), punika salah sawijinipun citakara sing kepang ing dhalém lan njawi nagara.

Panguripan[besut | besut sumber]

BJ gadha ludira lukis saking brayat. BJ awit cilik sinau mbatik déning mbah putrine, ingkang saha pembatik. Kejawi niku, kiyambaké tumut sanggar lukis ing Keraton Solo. Mboten heran, BJ angsal katah juara saking ngelukis.

Pendidikan[besut | besut sumber]

BJ ngrampungké sekolah ing Jurusan Seni Murni Institut Seni Indonesia taun 1996.

Pagawean[besut | besut sumber]

Ing taun 1997, BJ dhamel pakarya telu dimensi dipengaruhi kaliyan réncang-réncangé. Cipta ripta BJ gadha multi isu tuladhané: agéng, ironi, kemrusung, pèja, bingah, lan suméh.BJ den kenal supados tiyang ingkang ajeg dening gagrag sing didhamél. BJ gadha paradoks. Ing salah sawijinipun ripta, BJ mintotaké citkara kang kemrusung, ing liyane citra sing BJ dhamél wèlas asih. Cipta ripta BJ ngélambangké lakon uripé piyambaké.

Cipta ripta BJ tuladhané A little Girl (2011). Sesirah punika gambaraké bocah wadon alit sing gadha rikma kang kèpang kale, bocah kasébut mboten bingah amarga lakon uripé. BJ sengsem marang maos, utamané ripta Anton Chekov, Roald Dahl, John Steinback, lan Umar Kayam. Ing cipta rupa, BJ dhemen kanthi Matthew Collings sing miturut BJ pasemon lan dhagelan.

BJ uga kolektor golék. BJ ora sarujuk ményang anggepané tiyang, mèniko sutresna golékan ya iku sami kaliyan bocah, ngalèm, lan bodho. Minangka, BJ dhamel golékan ora umum, kang gedhe bangèt, kagem tiyang ingkang nglèdèk anggepan menika.

Pengaji[besut | besut sumber]

BJ kagungan pengaji déning Ruang MES 56 saha seniman fotogenik.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 1978-, Dahlan, Muhidin M.,. Almanak seni rupa Indonesia : secara istimewa Yogyakarta. [Jakarta]. ISBN 9789791436298. OCLC 848263279.