Bomantara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bomantara

Bomantara inggih punika salah satunggalipun ratu ing Negara Trajutrisna. Amargi kepéngin nglamar widadari, Bomantara nyerang kahyangan Suralaya lan nyatakaken wantun kaliyan para dèwa. Akibatipun Bomantara tilar donya ing asta Radèn Sutéja, ing wédal punika Radèn Suteja dipunangkat dados piyantun ingkang sekti mandraguna dhateng para dèwata. Sakbanjurnipun Bomantara tilar donya,negaranipun dipuncepeng déning Radèn Suteja, ingkang dipunaturi gelar Prabu Bomanarakasura. Sakwetara, watak-wataknipun ingkang kagolong awon saking Bomantara dipunpindhah déning Bomanarakasura.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]