Bledhek bal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Bledhek bal minangka fenomena sing ora dingerteni sing dijelasake kaya benda-benda bunder sing murub, beda-beda ukurane saka kacang nganti sawetara meter. Sanajan biasane digandhengake karo badai petir, fénoména kasebut umure luwih dawa tinimbang kilat sekunder pamisah petir. Sawetara laporan abad kesembilan belas njlentrehake bal sing pungkasane njeblug lan nyebabake ambune belerang. Deskripsi kilat bola katon ing macem-macem akun sajrone pirang-pirang abad, lan wis akeh perhatian saka para ilmuwan. Spektrum optik sing katon dadi prekara bola-bola diterbitake ing wulan Januari 2014, lan kalebu video kanthi frame rate. Eksperimen laboratorium ngasilake efek sing padha visual karo laporan petir bola, nanging kepiye hubungane karo fenomena sing dikira tetep durung jelas.[1][2]


Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Letzter, Rafi (6 March 2018). "The 'Skyrmion' May Have Solved the Mystery of Ball Lightning". Live Science. Dibukak tanggal 2019-01-20.
  2. Manykin, E. A; Zelener, B. B; Zelener, B. V (2010). "Thermodynamic and kinetic properties of nonideal Rydberg matter". Soviet Journal of Experimental and Theoretical Physics Letters. 92 (9): 630. Bibcode:2010JETPL..92..630M. doi:10.1134/S0021364010210125. S2CID 121748296.