Bendung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bendung ya iku wangunan malang kali kang bisa ngowahi patrape banyu mili, uga ngowahi jero utawa dhuwure banyu. Ana manéka warna bendung, nanging lumrahé amarga anané bendung, banyu bisa mili ngliwati ndhuwure bendung, terus nggrojog mengisor. Tembung Bendung kudu dibédakaké marang tembung Bendungan