Bendung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bendung yaiku wangunan malang kali kang bisa ngowahi patrape banyu mili, uga ngowahi jero utawa dhuwure banyu. Ana maneka warna bendung, nanging biyasane amarga anane bendung, banyu bisa mili ngliwati ndhuwure bendung, terus nggrojog mengisor. Tembung Bendung kudu dibedakake marang tembung Bendungan