Beksa maengket

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Beksa Maengket ingguh punika beksan tradhisional tiyang Minahasa. Beksan punika sampun wonten wiwit jaman dhisek kanthi dinten punika beksan mau taksih ngrembaka lan dipunlestantunaken. Beksan punika sampun wonten ing tanah Minahasa wiwit tiyang Minahasa tepang kaliyan pertanian mliginipun pari ing sabin. Nalika dhisek nenek moyang Minahasa, beksan maengket namung dipunketingalaken ing wekdal panen pari kaliyan éwah-ewahipun ingkang namung prasaja, pramila dinten punika beksan mau sampun ngrembaka istimewa awujud beksanipun tanpa ninggalaken keaslianipun utamaning syair lan tembang. Beksa maengket mau kapérang saking tiga babak, inggih punika maowey kamberu, marambak lan lalayaan.