Begawi adat lampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tahap pertimbangan khusus (nganakake Upacara Meghwatin)

Upacara meghwatin minangka patemon warga pribumi kanggo nemtokake manawa ana wong sing cocog kanggo nindakake Pepadun Cakak. Ing kasus iki, biaya sing dienggo kalebu biaya pengadilan sing diarani galang silo, jumlah sing wis ditemtokake adat. Uga mateni kewan kebo kanggo ngliwati punyimbang kanthi undhangan.

3. Panggung nyebarake undhangan

Ngundang (Uleman) nduwe tata cara khusus yaiku nalika ngirim undhangan kudu nggawa dodol, kue lan dhuwit sing dibungkus gawang utawa sewu kain kanggo saben taler liwat pimpinan adat masing-masing.

4. Tahap implementasine

Tahap ngetrapake Begawi Cakak Pepadun yaiku:

a. Ing wayah sore ana acara tari Cangget Pepadun.

suwala b. Calon Punyimbang numpak jempana supaya kesasar diiringi punyimbang.

c. Nari Igel Cangget nari bebarengan.

d. Calon seimbang karo pepadun.

e. Salah sawijining punbubbles sing wis ditemtokake ngumumake tingkat kesetaraan paling dhuwur saka pucuk papadun lan kalungguhan kasebut miturut adat.

Sawijining wong sing duwe pepadun falcon wis dadi punjul lan duwe hak nggunakake judhul suttan lan nduweni hak kanggo ngatur sederek miturut imbangane