Beauty and the Beast (film 1991)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beauty and the Beast
Beautybeastposter.jpg
Poster layar jembar déning John Alvin[1]
Juru arah Gary Trousdale
Kirk Wise
Juru gawé Don Hahn
Juru tulis Linda Woolverton
Juru paraga Paige O'Hara
Robby Benson
Richard White
Jerry Orbach
Angela Lansbury
David Ogden Stiers
Narator David Ogden Stiers
Juru musik Alan Menken
Howard Ashman
Juru dum Walt Disney Pictures
Tanggal babar
22 November 1991
Suwé
Asli:
84 menit
Edisi khusus:
90 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $20.000.000
Kalarisan $403.476.931

Beauty and the Beast iku sawijining film animasi prodhuksi Walt Disney Pictures lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures ing 22 November 1991. Film iki dadi film kaping 30 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Caritané disutradarani déning Gary Trousdale lan Kirk Wise. Film iki merupakan adaptasi saka critané Beauty and the Beast, sing berkisah menengani wanita cantik sing berada di istana bersama monster sing mengerikan. Iki iku sing pertama saka hanya dua film animasi sing dinominasikan untuk Academy Award untuk Best Picture (bersama dengan 2009's Up). Mempertinggi tingkat kinerja di era dikenal sawijining Disney Renaissance (1989-1999, dimulai dengan The Little Mermaid lan berakhir dengan Tarzan), banyak film animasi berikut dirilis telah dipengaruhi déning campuran tradisional animasi lan komputer generated imagery. Sekuel film iki, Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas, dirilis ing VHS ing 11 November 1997 lan disutradarani déning Andy Knight.

Referensi

Pranala jaba