Bayeux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bayeux (pocapan Prancis: ​[bajø]) iku sawijining commune ing département Calvados ing Normandia, lor-kulon Prancis. Commune iki duwé padunung 13.656 jiwa (2015) lan iki uga dadi kutha nagarané Tanah Bessin.


Bayeux iku dunungé Dèwangga Bayeux kasimpen, sing nuduhaké prastawa-prastawa sing manuju ing Bedhahing Inggris déning Wong Norman.

Bayeux dunungé 270 km sakuloné Paris, lan 31 km saka Caen, ora adoh saka Selat Calais. Saliyané Dèwangga Bayeux, ing kutha iki uga ana katédral sing misuwur.