Batara Cakra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Batara Cakra (dalam tokoh pewayangan déwa) punika déwa ingkang nguwasani arep kabèh seluk-beluk e lan ilmune ingkang Tribuana, ya iku Jagat Mayapada (donya Kedewatan), Jagat Madyapada (donya makluk alus), lan Jagat Arcapada (donya fana/ donya manungsa ing bumi).[1]

Cakra tegesé wujudé lingkaran, kesinambun, keserasian. Batara Cakra iku wong bangsa Déwa seng sok gatekne kecocogan, keseimbangan, lan kesinambungan urip ingkang Wayang.[2]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. Heru S Sudjarwo, Sumari, Undung Wiyono (2010). Rupa & Karakter Wayang Purwa Déwa, Ramayana, Mahabarata. Jakarta: Kakilangit Kencana. k. 86. ISBN 9786028556262. 
  2. Pitoyo. "Batara Cakra". Dijupuk 7 Mèi 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)