Baskin-Robbins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Baskin-Robbins iku sawijining es krim panyiapan Amérika diyasa ing 1945 ing Glendale, California. Iku purports dhéwé minangka "gedhé dhéwé ing donya es krim franchise", karo punjul 4,500 lokasi, 2.300 kang dumunung ing Amérikah Sarékat. Baskin-Robbins iki dituku ing 1973 déning perusahaan Inggris J. Lyons lan Co., kang mengko dadi péranganing Allied Domecq plc. Baskin-Robbins, Togo's, lan Dunkin Donuts ngemot Allied Domecq Restaurants Service rikat, péranganing Allied Domecq plc.

Baskin-Robbins uga dikenal minangka 'telung puluh-One Roso. Sanajan pabukon sawijining roso kasusun saka 1000 roso, mung 31 roso kasedhiya ing toko ing wektu tartamtu, salah siji kanggo saben dina sasi.

Ing laku, paling waralaba Baskin-Robbins 'nindakaké 32 roso ing sembarang wektu tartamtu, amarga ing wangun persegi dawa saka Unit kulkasan lan primality saka nomer 31.