Banyu geni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Banyu geni [1] utawi air keras yaiku banyu sing gampang diobong kaya ta asam nitrat;[2] istilah ing basa Indonesia lan basa Nusantara liyane nuduhake obyek kanthi bentuk larutan asam sing cukup pekat.[3] Yen banyu keras kena kulit, lara abot bakal kedadeyan, sanajan kulit bakal ngalami luka. Tuladhane banyu atos yaiku asam belerang sing digunakake kanggo baterei, asam hidroklorik kanggo ngresiki permukaan logam sadurunge soldering, asam nitrat kanggo nguji logam mulia, lan asam fosfat kanggo nggawe uyah fosfat.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia) Pusat Bahasa Departemen Pendidikan Republik Indonesia "Arti kata air keras pada Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan". Dibukak ing 2019-11-7. Check date values in: |access-date= (pitulung)
  2. (ing basa Indonésia) Pusat Bahasa Departemen Pendidikan Republik Indonesia "Arti kata air api pada Kamus Besar Bahasa Indonesia dalam jaringan". Dibukak ing 2019-11-7. Check date values in: |access-date= (pitulung)
  3. Ensiklopedi Nasional Indonesia. 2004. Bekasi: Delta Pamungkas. ISBN 979-9327-00-8. Hal.184.