Bangilun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bangilun inggih punika salah satunggaling kesenian rakyat Kabupatén Temnggung. Jogèd Bangilun kasebar wontening tlatah Temanggung redi Sindoro.Tembung Bangilun asalipun saking basa Arab Fa'ilun ingkang nggadai teges syair[1]. Wonten salebeting pentas, jogèd Bangilun dipuniringi kanthi tembang ingkang awujud syair pantun.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Dharma, Laga Adhi DKK. Dolalak Dari Purworejo untuk Indonesia. Yogyakarta: Kuliah Kerja Nyata Pembelajaran Pemberdayaan Masarakat Universitas Gajah Mada Unit 138 (2010:2)