Bandhar udara Linate

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bandhar udara Linate Milano (IATA: LINICAO: LIML) iku bandhar udara internasional kapindho ing Milano, kutha sing gedhé dhéwé kapindho ing Italia, sawisé Bandhar Udara Malpensa. Bandhar udara iki ngladèni 9.689.635 panumpang ing taun 2015[1] lan bandhar udara iki dienggo basis déning maskapé Alitalia lan Alitalia CityLiner.

Sajarah[besut | besut sumber]

Bandhar udara iki dibangun cedhaké Idroscalo ing Milano ing dasawarsa 1930-an nalika Bandhar Udara Taliedo sing adohé 1 km sakiduling Milano, dadi keciliken. Linate dibangun ulang ing dasawarsa 1950-an lan 1980-an.

  1. Associazione Italiana Gestori Aeroportuali