Balaputradewa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Balaputradewa iku putra pasangan raja Samaratungga (saka dinasti Syailendra/Mataram Kuna) karo Dewi Tara (putri Dharma Setu, raja kerajaan Sriwijaya).

Raja Mataram Kuna[besut | besut sumber]

Balaputradewa dadi raja ing kerajaan Mataram Kuna taun 833 M nganti 850 M. Ing taun 850 M iku Balaputradewa dikalahke Rakai Pikatan saka dinasti Sanjaya/Mataram Kuna nganti akhire nyingkir teng laladan asal biyunge ya iku kerajaan Sriwijaya.

Raja Sriwijaya[besut | besut sumber]

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balaputradewa&oldid=1015422"