Baktéri komensal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bakteri komensal vs bakteri patogen

Bakteri komensal ya iku salah sijiné makluk urip kang ana awak menungso utawa kéwan nangin ora ndadekne lelara. Bakteri komensal bisa urip ing kulit, krongkongan, tutuk, saluran napas, lan usus.[1] Bakteri komensal kang urip ing kulit bisa ngewangi nyecah muncule sel kulit mati. Bakteri komensal ing tutuk bisa ngewangi nyegah lelara radang krongkongan. Usus ya iku panggonan kang paling akèh dinggoni bakteri komensal. Bakteri komensal ing usus kaya déné Escherecia coli.[2] Bakteri iku urip ing usus menungso kanthi ngewange prosès pencernaan ing usus.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Commensal organisms". Encyclopedia Britannica. Dijupuk 29 Mèi 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Commensal Science For Non-Scientists". ROAR. Dijupuk 29 Mèi 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)