B. R. Ambedkar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Bhimrao Ramji Ambedkar (14 April 1891 - 6 Desember 1956), uga dikenal kanthi jeneng Dr. Babasaheb Ambedkar, minangka ahli hukum, ekonom, politisi lan reformis sosial India, sing menehi inspirasi marang gerakan Buddha Dalit lan kampanye nglawan diskriminasi sosial tumrap wong sing ora bisa diganggu (Dalits), uga ndhukung hak-hak wanita lan tenaga kerja. Dheweke dadi Menteri Hukum lan Kehakiman pertama India sing independen, arsitek Konstitusi India, lan bapak pendiri Republik India. [1][2][3][4][5][6]

references[besut | besut sumber]

  1. Bhimrao Ambedkar
  2. Ambedkar Jayanti 2019: Facts on Babasaheb to share with kids | Parenting News,The Indian Express
  3. How India’s Most Downtrodden Embraced the Power of Statues
  4. Bhimrao Ramji Ambedkar | Biography, Books, & Facts | Britannica
  5. All You Need To Know About BR Ambedkar On His 129th Birth Anniversary
  6. Buswell, Robert Jr; Lopez, Donald S. Jr., eds. (2013). Princeton Dictionary of Buddhism. Princeton, NJ: Princeton University Press. p. 34. ISBN 9780691157863.CS1 maint: ref=harv (link)